.

Museum Gouda wijnen

2015 Merlot Vin de Pays d'Oc

Foto Etiket 1

Burgemeester Schoenmaker van Gouda heeft op 17 mei 2013 de nieuwe Museumwijn Gouda geproefd en goedgekeurd. Daartoe heeft hij op verzoek van Museum Gouda en Van de Velde & Halewijn een certificaat ter goedkeuring ondertekend.

Burgemeester Schoenmaker heeft uit de collectie van het museum "tegeltableau met haan" gekozen. Dit tableau heeft als basis gediend voor het unieke etiket op de fles van de Merlot Vin de Pays d'Oc.

Het tegeltableau met haan werd in het begin van de zeventiende eeuw gebakken in plateelbakkerij De Swaen, Oosthaven. Een topwerk in Museum Gouda, aangekocht met steun van de Vereniging Rembrandt.

Nu ook verkrijgbaar 2016 Merlot Vin de Pays d'Oc en 2017 Sauvignon Vin de Pays d'Oc met het speciaal ontworpen Pourbus etiket.

De wijnen zijn te koop in de Museumwinkel en bij Van de Velde & Halewijn in de Peperstraat. De prijs van de 2016 Merlot d'Oc en de 2017 Sauvignon d'Oc met bovengenoemde etiketten is € 6,95 per fles, waarvan € 1,00 per fles afgedragen wordt aan Museum Gouda.